Direct access to content

El CEO-UAB aplega una col·lecció única, especialitzada en els Jocs Olímpics de Barcelona’92, el fenomen olímpic (per exemple, el Moviment Olímpic i els Jocs Olímpics) i sobre el fenomen de l’esport. Els usuaris tenen accés a més de 5.200 monografies i documents de recerca, 89 revistes, 725 vídeos, pòsters i imatges.

Col·lecció Barcelona Olímpica 1992 

Des que es va fundar, un dels principals objectius del CEO-UAB ha estat difondre el coneixement sobre els Jocs Olímpics de Barcelona’92 i el que van representar. El CEO-UAB gestiona una important col·lecció de fonts d’informació sobre els Jocs Olímpics de Barcelona’92, com a resultat de la organització dels Jocs Olímpics de Barcelona’92 i els estudis que n’han fet els investigadors acadèmics (estudis d’impacte, bones pràctiques, etc.). La col·lecció aplega uns 1.300 documents sobre els Jocs Olímpics de Barcelona’92 i inclou llibres, informes, documents de treball, fullets, vídeos, dossiers de premsa, etc. Són especialment importants la col·lecció de vídeos de les cerimònies olímpiques i dels esdeveniments esportius, els dossiers de premsa especialitzada que cobreix el període 1988-1992, i la recerca acadèmica feta durant els Jocs.

El CEO-UAB és un dels principals socis de Barcelona Olímpica, un projecte conjunt amb la Fundació Barcelona Olímpica (institució de llegat creada després dels Jocs), i l’Arxiu Municipal de Barcelona (dipositari de l’arxiu oficial dels Jocs). El projecte es va endegar l’any 2012 amb l’objectiu de preservar i divulgar la memòria olímpica i esportiva de la ciutat, i per donar suport als estudis sobre les Olimpíades i els esports.

Col·lecció Olímpica

És una col·lecció sobre els Jocs Olímpics, l’Olimpisme i el Moviment Olímpic. Consisteix en  material sobre:

  • la història de l’Olimpisme;
  • informes oficials sobre els Jocs Olímpics;
  • documentació corporativa del CIO i els CON;
  • documentació sobre les ciutats candidates; i
  • llibres acadèmics sobre diversos temes relacionats amb el fenomen olímpic (economia, cultura, educació, gènere, etc.)
Col·lecció sobre l’esport

Per entendre les Olimpíades cal entendre el fenomen de l’esport. La col·lecció del CEO-UAB sobre l’esport s’ha desenvolupat amb material relacionat amb l’esport des de diferents perspectives centrades en les ciències socials i les humanitats, en particular:

  • comunicació, màrqueting i patrocini
  • gestió d’esdeveniments
  • economia
  • sociologia.

Catàleg de la UAB

Cerqueu a la col.lecció de llibres, revistes i materials audiovisuals de la CEO-UAB al catàleg de les biblioteques de la UAB.

DDD-UAB

DDD és una eina per recollir, gestionar, difondre i preservar la producció científica, docent i institucional de la UAB.

Barcelona Olímpica

Espai dedicar a la preservació i difusió de la memòria olímpica i esportiva de la ciutat i a promoure el seu estudi