Direct access to content

Olympic Villages: a hundred years of urban planning and shared experiences: International Symposium on Olympic Villages, Lausanne, 1996

Miquel de Moragas, Montserrat Llinés; Bruce Kidd (eds.)

1997

Llibre que recull les ponències i una selecció de debats del segon simposi de la Càtedra Internacional d’Olimpisme (CIO-UAB), celebrat durant el mes de novembre de 1996 al Museu Olímpic de Lausana, va estar dedicat a les viles olímpiques. La planificació urbanística de les viles olímpiques, l’organització durant la celebració dels Jocs Olímpics i els aspectes derivats de la convivència dels esportistes olímpics a la vila van ser els principals temes d’anàlisi dels 80 participants.

El llibre s’estructura en dos blocs. El primer es dedica a la dimensió de la planificació urbanística de les viles olímpiques, amb referència a la seva evolució històrica i tipologia, amb referències detallades sobre experiències des d’Albertville’92 a Salt Lake City 2002. El segon bloc es centra en la dimensió organitzativa i del dia a dia dels atletes que resideixen a la vila, així com els requeriments que estableix el CIO als comitès organitzadors pel que fa a viles olímpiques i experiències en la gestió d’aquestes.