Direct access to content

Millorar el coneixement sobre com els valors olímpics, els Jocs Olímpics com a esdeveniment global i l’esport poden contribuir a crear una societat millor

El Centre d’Estudis Olímpics de la Universitat Autònoma de Barcelona (CEO-UAB) és un centre universitari de recerca que la UAB va promoure el 1989, en resposta al repte que va significar la nominació de Barcelona com a seu de la XXV Olimpíada.

Actualment, el CEO-UAB és un centre internacional que duu a terme recerca, educació, documentació i activitats de divulgació a Barcelona i a l’estranger. La seva missió és millorar el coneixement sobre com els valors olímpics, els Jocs Olímpics com a esdeveniment global i l’esport poden contribuir a crear una societat millor.

Mitjançant la recerca, l’ensenyament, l’organització d’activitats de divulgació i la producció de recursos acadèmics o la millora en l’accés a aquests recursos, l’objectiu del CEO-UAB és donar suport al desenvolupament de pràctiques i polítiques en l’àmbit de l’esport i l’Olimpisme.

Amb això, el CEO-UAB vol esdevenir un centre de referència en el camp dels estudis olímpics, fent recerca en aquest camp i donant-hi suport, educant futurs professionals i facilitant l’accés a recursos acadèmics de qualitat.

Els objectius fundacionals del nostre centre són:

  • Col·laborar amb el Moviment Olímpic internacional i amb els diferents organismes esportius nacionals i internacionals en aspectes acadèmics, científics i de difusió cultural.
  • Fer recerca en matèria d’Olimpisme i esport, especialment en els àmbits de les humanitats i les ciències socials.
  • Organitzar cursos universitaris, per a professionals i estudiants de postgrau, entorn de l’Olimpisme i l’esport.
  • Recopilar informació i fer-la accessible a estudiants, visitants i especialistes mitjançant el servei d’informació i de documentació.
  • Promoure les activitats acadèmiques internacionals i la coordinació dels centres universitaris.
  • Facilitar (mitjançant l’organització de simposis, conferències i publicacions) la difusió científica i social dels estudis realitzats.