Direct access to content

El Centre d’Estudis Olímpics de la Universitat de Barcelona (CEO-UAB) ofereix un curs MOOC (curs massiu obert i en línia) sobre els Jocs Olímpics i els mitjans a través de la plataforma Coursera, la més important del món pel que fa a cursos en línia oberts a tothom.

The Olympic Games and the Media és un curs de cinc setmanes que s’imparteix en anglès, amb subtítols en castellà. Encara que és obert a tothom, s’adreça principalment a estudiants de grau. En la gestió del curs intervé un equip de més de sis persones, coordinades pel doctor Emilio Fernández Peña, director del CEO-UAB, que és qui impartirà el curs.

En el curs, els estudiants descobreixen l’univers dels mitjans i el rol que tenen en la construcció dels Jocs Olímpics, l’esdeveniment esportiu més gran del món. Després de conèixer el rol dels Jocs Olímpics de l’era moderna en la nostra cultura i els principals constituents del Moviment Olímpic, els estudiants es centren en els mitjans com a organismes de finançament dels Jocs Olímpics i del Moviment Olímpic, com a divulgadors del seu sistema de valors i creadors de la imatge global dels Jocs.

Més específicament, els curs aprofundeix en:

  • La història dels mitjans i els Jocs Olímpics
  • Els drets televisius i els programes de patrocini
  • Com actuen els mitjans durant les Olimpíades
  • La producció televisiva dels Jocs Olímpics i les audiències arreu del món
  • Les cerimònies d’obertura i de clausura i els símbols i els rituals dels Jocs
  • Com gestiona la família olímpica els nous llocs web i les xarxes socials com ara Facebook i Twitter.

Els estudiants reben cada setmana material d’estudi consistent en lliçons en vídeo amb proves i suggeriments de lectura, i se’ls demana que redactin diversos assajos. Els estudiants poden accedir al curs de forma gratuïta i, en acabar, rebran un certificat Coursera signat pel professor.

Coursera és la plataforma de cursos en línia oberts a tothom més important del món, amb més de sis milions d’estudiants. Una plataforma en què, a més de la UAB, participen algunes de les universitats més prestigioses del món.