Direct access to content

El CEO-UAB va ser creat per a fer recerca, documentació, formació i difusió d’informació en relació a l’Olimpisme i l’esport, i ha fet promoció i ha participat com a col·laborador principal en la recerca, la formació i la transferència de projectes amb abast internacional. Conegueu millor les nostres activitats principals des de la nostra fundació el 1989.

Recerca

Els projectes de recerca duts a terme pel CEO-UAB cobreixen moltes àrees diferents de l’esport i dels Jocs Olímpics, especialment des de la perspectiva de les ciències socials. Les principals línies de recerca a llarg termini són en els àmbits de: la comunicació, l’esport i els Jocs Olímpics; impacte i llegat dels Jocs Olímpics, particularment Barcelona’92; i el rol de l’esport en la societat.

  • Consultoria. L’equip del CEO-UAB ha ofert serveis de consultoria a actors que intervenen en la preparació dels Jocs o d’esdeveniments esportius, per exemple en el disseny de la política de l’esport a la ciutat de Barcelona, l’estratègia acadèmica del Comitè Internacional Olímpic, o el disseny dels continguts de les exposicions del Museu Olímpic de Lausana.
  • Suport a estudis de doctorat. El CEO-UAB té un programa per donar suport als estudiants de doctorat de la UAB en l’àmbit dels estudis olímpics i principalment en les línies prioritàries de recerca del CEO-UAB. El programa és obert a tots els estudiants de doctorat que han inscrit oficialment el seu treball en un departament de la UAB.
  • Estades de recerca. El CEO-UAB ofereix als investigadors l’oportunitat de fer estades de recerca a la UAB, mitjançant els programes de cooperació interuniversitària o a petició dels interessats.
  • Treball en xarxa. El CEO-UAB ha desenvolupat una important xarxa de treball mitjançant l’activitat que duu a terme. Ha estat soci en dos projectes Leonardo da Vinci finançats per  la Unió Europea i en diversos projectes internacionals, sobretot amb relació amb universitats situades en ciutats que han acollit els Jocs Olímpics.
Educació

El CEO-UAB ha organitzat una gran varietat d’activitats en graus i postgraus d’esport i d’Olimpisme, que inclouen una assignatura de grau amb el tema de l’esport i els Jocs Olímpics, programes de formació per a directors esportius, seminaris universitaris impartits pels professors visitants de la Càtedra Internacional d’Olimpisme (CIO-UAB) i seminaris de difusió del llegat dels Jocs Olímpics de Barcelona’92. A més, el CEO-UAB promou un programa de formació per acollir estudiants en pràctiques.

El CEO-UAB ha estat el promotor o soci en activitats internacionals de formació de postgrau, coordina el mòdul de comunicació i comercialització dels Jocs Olímpics del Màster d’Estudis Olímpics i dirigeix el curs MOOC The Olympic Games and the Media (Els Jocs Olímpics i els mitjans), a Coursera.

Divulgació

El CEO-UAB organitza activitats de difusió acadèmica, tant localment com internacionalment, en diferents aspectes de l’esport i el fenomen olímpic. Ha col·laborat amb el CIO en la organització de simposis acadèmics i congressos: Cerimònies Olímpiques (1995), Viles Olímpiques (1996), Televisió (1998), Esport per a tothom (1998), Voluntaris (1999) i El llegat dels Jocs Olímpics (2002).

El CEO-UAB ha editat una extensa gamma de publicacions que inclouen llibres acadèmics de text, actes de congressos, resultats de la recerca i molts altres tipus de documents.

El CEO-UAB dirigeix la Càtedra Internacional d’Olimpisme (UAB-CIO), un programa que aspira a implicar experts de renom internacional del món de les ciències socials i les humanitats convidant-los a ser professors visitants de la Càtedra; d’aquesta manera, col·laboren amb el desenvolupament d’una línia de recerca i a la divulgació científica d’un aspecte específic del fenomen olímpic (17 professors associats des de 1995).

Informació

El CEO-UAB té una col·lecció de recerca en Olimpisme i part de l’arxiu dels Jocs Olímpics de Barcelona’92, i proporciona serveis sota demanda per a professors, estudiants i professionals que fan recerca en el camp de les Olimpíades i  l’esport.

El CEO-UAB promou, desenvolupa i dirigeix des de 1995 el primer portal d’Internet sobre estudis olímpics i en gestiona la presència a les xarxes socials Facebook, Twitter, Youtube i Slideshare.

El CEO-UAB ha estat soci i promotor de projectes per desenvolupar sistemes d’informació sobre l’esport i de les Olimpíades: Impacte dels esdeveniments esportius a Barcelona, Barcelona Olímpica, Observatori Català de l’Esport, la xarxa Olympicstudies i la base de dades del Programa d’Educació en Valors Olímpics (OVEP) del CIO.