Mosaic olímpic: Recerca multidisciplinar i difusió dels estudis olímpics. CEO-UAB: 20 anys
Emilio Fernández Peña; Berta Cerezuela; Miquel Gómez Benosa; Chris Kennett; Miquel de Moragas Spà.
2011
Mosaic olímpic tracta els estudis olímpics des de la riquesa i la interconnexió dels diferents fenòmens que en formen part: els mitjans de comunicació i els nous mitjans, l’economia, el llegat, la perspectiva de gènere, la gestió documental, l’urbanisme dels Jocs Olímpics, el paper dels voluntaris i els programes culturals, entre d’altres.
El llibre recull també una nova visió retrospectiva de la importància dels Jocs Olímpics de Barcelona’92 que han condicionat de forma determinant els models organitzatius, de gestió i projecció global dels Jocs Olímpics posteriors. Aquesta part de Mosaic olímpic adquireix una nova vigència amb la propera celebració del 20è aniversari dels Jocs Olímpics de Barcelona’92 i la precandidatura Barcelona-Pirineus per acollir els Jocs d’hivern del 2022, hereva d’elements dels seu llegat.
Mosaic olímpic representa la unió entre el passat, el present i el futur del CEO-UAB. Recull les principals aportacions acadèmiques del nostre centre a l’estudi i la divulgació de l’Olimpisme i el projecta al futur per mitjà de nous interessos d’investigació, eines i formes de difusió de línies de coneixement generat ja obertes, noves en els seus inicis i que han demostrat una vigència i una renovació constant.
En les seves més de 200 pàgines, Mosaic olímpic recull 18 contribucions de 16 investigadors i col·laboradors del CEO-UAB al llarg dels seus primers 20 anys d’activitat, i els testimonis de 15 col·laboradors acadèmics internacionals que mostren la projecció internacional i el reconeixement a la tasca de recerca i difusió del CEO-UAB en el camp dels estudis olímpics.
Mosaic olímpic s’ha publicat en català, castellà i anglès, i apareixerà en format de llibre electrònic en els propers mesos a ceo.uab.cat. El llibre, en les seves tres versions idiomàtiques, ha estat coeditat pel CEO-UAB i l’Ajuntament de Barcelona, i s’ha fet gràcies al suport de les institucions que formen el centre: la Universitat Autònoma de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona i el Comitè Olímpic Espanyol.