Direct access to content

Les Claus de l’èxit : impactes socials, esportius, econòmics i comunicatius de Barcelona ’92

Mquel de Moragas i Spà; Miquel Botella.

1995

Barcelona és la ciutat de l’esport. I de la cultura. I del civisme. I de molt més que hem pogut assolir gràcies a l’impuls que ens van portar els Jocs Olímpics de 1992, el motor de la transformació soferta per la ciutat.

Paraules de Pasqual Maragall en la presentació del llibre

“Les Claus de l’èxit: impactes socials, esportius, econòmics i comunicatius de Barcelona’92¸ és una recopilació de 18 articles que analitzen els impactes dels Jocs Olímpics de Barcelona’92 en el camp esportiu, social, polític, comunicatiu, urbanístic, tecnològic i econòmic.

La distància que donen els primers anys transcorreguts des de la celebració dels Jocs permet examinar amb més deteniment i precisió les seves conseqüències i establir els trets fonamentals que varen caracteritzar uns Jocs que es poden definir i recordar pel seu èxit: en la participació internacional, en els resultats esportius, en la transformació urbana de la ciutat, gràcies a una política d’inversions pensada per a la rendabilitat social.

Aquest llibre, coordinat per Miquel de Moragas i Miquel Botella, neix per iniciativa del Centre d’Estudis Olímpics i de l’Esport de la Universitat Autònoma de Barcelona, amb la col·laboració del Museu Olímpic de Lausana i la Fundació Barcelona Olímpica.”

Entre els autors es troben: Josep Miquel Abad, Enric Truñó, Fidel Sust, Manuel Llanos, Lluís Millet, Miquel Botella, Ferran Pastor, Jordi López, Andreu Clapés, Josep Bertran, Miquel de Moragas, Joan Botella, Faustino Miguélez, Ferran Brunet, Fernand Landry, John MacAloon, Nancy Rivenburgh, Muriel Ladrón de Guevara, Pilar Carrasquer, Núria García, Xavier Cóller, Daniel Romaní i Dolors Aparicio.

L’obra va comptar amb edicions en català (1995), anglès (1995) i castellà (1996). L’edició en castellà va rebre el suport del Comitè Olímpic Espanyol.