- Diputació de Barcelona (Espanya)
- Centre d’Estudis Olímpics de la UAB (Spain)
- Provincia de Torí (Itàlia)
- Politècnic de Torí (Itàlia)
- Secretariat Grec d’Esports (Grècia)
- Athens 2004 Olympic Committee (Grècia)
- Allweb Solutions, S.A. (Grècia)
- Unitman Sports Consulting (Holanda)
- Bennedetti (França)
- Fundació Universitària Banat (Romania)
Olympia
El projecte Olympia va formar part del programa Europeu del Leonardo da Vinci i es va realitzar durant el període 2001-2004. Va consistir en la creació d’un programa pilot dirigit a la formació de gestors esportius i formadors a través d’Internet.
L’objectiu principal va ser desenvolupar un projecte pilot pel disseny i implementació d’eines i metodologies de formació a distància per gestionar instal·lacions esportives i organitzar esdeveniments esportius, basat en Internet i la formació en temps real via satèl·lit.
Altres objectius específics previstos van ser:
- Identificació de nous perfils professionals que han sorgit de la gestió de les instal·lacions esportives.
- Identificar nous perfils professionals que han sorgit de l’organització de grans esdeveniments esportius i que es deriven de l’impacte d’aquests esdeveniments.
- Experimentar amb l’aplicació de noves tecnologies de formació a distància, com ara la formació per satèl·lit.
- Foment de la creació de nous llocs de treball com a resultat de la cooperació entre entitats públiques i privades dedicades a l’esport.
- Foment d’una xarxa europea de cooperació per a directius esportius basada en Internet.
- Reforçar vincles de cooperació estables entre territoris europeus amb grans esdeveniments esportius (Barcelona 1992 / Atenes 2004 / Torí 2006 / Manchester 2002).
Contribució del CEO-UAB al projecte
CEO-UAB va coordinar la primera fase del projecte (2001-2002). Aquesta fase va consistir en l’anàlisi de l’oferta de cursos en línia adreçats a gestors esportius i la demanda potencial per Olympia en els països dels socis (Espanya, Itàlia, Holanda, Romania, Grècia). Juntament amb la Diputació de Barcelona, CEO-UAB va realitzar la investigació en l’àmbit espanyol que va consistir en una enquesta a aproximadament 1.400 gestors i directors esportius de tot Espanya, entrevistes amb actors importants en l’àmbit de la gestió esportiva a Catalunya i un focus group per aprofundir i donar més context als resultats quantitatius.
Durant la segona fase del projecte, CEO-UAB va formar part d’un grup de treball sobre gestió d’esdeveniments encarregat d’investigar i redactar 2 “Blocs de coneixement” amb textos interactius com a exemples del contingut que inclouria el programa d’e-learning Olympia. Simultàniament, tres socis van elaborar els continguts per la part del programa sobre gestió d’instal·lacions, i dos socis tecnològics van dissenyar propostes per a la plataforma en línia a utilitzar per a mostrar els continguts.
A la tercera fase del projecte, un cop validada la proposta tecnològica i de continguts, es va dur a terme una prova pilot i es van organitzar reunions de grup amb tutors i estudiants a cada país participant per avaluar els continguts i la plataforma d’aprenentatge.