Amb motiu del 25 aniversari dels Jocs de la XXV Olimpíada de Barcelona’92, el Centre d’Estudis Olímpics i d’Esports de la UAB (CEO-UAB) ha organitzat una sèrie d’activitats per commemorar aquesta fita en la història de Barcelona.

En col·laboració amb la Cartoteca i Comunicació de la UAB, s’ha organitzat l’exposició bibliogràfica “Barcelona’92”. L’exposició pretén oferir una gira, a través de documents, d’un esdeveniment que ha deixat una empremta important a la ciutat de Barcelona i que ho ha posicionat entre una de les principals ciutats esportives del món. Podeu visitar l’exposició a la planta baixa de la Biblioteca fins al setembre de 2017, o obtenir informació més detallada al lloc web del Servei de Biblioteques de la UAB.

El Centre també col·labora amb l’organització de Vikimarathon Barcelona 92, , juntament amb Amical Wikimedia i la Barcelona Olympic Foundation, i amb la col·laboració de l’INEFC Barcelona. El vikimarathon tindrà lloc el divendres 14 de juliol de 2017 de 10:00 a 13:30 al Museu Olímpic i Esportiu de Barcelona i reunirà editors de Wikipedia que publicaran i milloraran els articles sobre els Jocs de Barcelona’92.

Finalment, durant el mes de juliol de 2017 s’inaugurarà la nova pàgina web de Barcelona Olímpica , un espai digital dedicat a la memòria olímpica de Barcelona. El projecte va implicar, a més del CEO-UAB, la Fundació Olímpica de Barcelona i l’Arxiu Municipal de Barcelona.

Els Jocs de Barcelona’92 van deixar la seva empremta a la UAB amb la construcció del Village Universitari, l’Hospital Clínic Veterinari i el Centre d’Estudis Olímpics i Esportius, un centre de recerca dedicat a l’estudi, la formació i la difusió del fenomen olímpic i esportiu des d’un la perspectiva de les ciències socials i un dels actors que s’encarreguen de vetllar pel llegat dels Jocs Olímpics de Barcelona’92, en particular els relacionats amb el coneixement.