El passat dimecres 2 d’octubre de 2019 es va presentar el llibre Història de l’Olimpisme a Espanya. L’obra ha estat una iniciativa de la Fundació Barcelona Olímpica en què han participat investigadors vinculats a diversos centres d’estudis olímpics a Espanya. El Centre d’Estudis Olímpics de la UAB ha contribuït a l’obra amb dos capítols sobre els Jocs Olímpics de Barcelona’92 i un capítol sobre les diverses candidatures presentades als Jocs Olímpics per ciutats espanyoles.

Acto de Presentación Historia del Olimpismo en España

Com va apuntar durant la presentació Berta Cerezuela, coordinadora de projectes del CEO-UAB, la contribució de la UAB es basa en els treballs d’investigació sobre els Jocs de Barcelona’92 duts a terme per diversos investigadors des de la creació del centre el 1989.

Els lectors podran aprofundir sobre el model Barcelona d’organització d’esdeveniments esportius; un model que combina el consens institucional, el finançament públic-privat, la sostenibilitat i retorn de les inversions. Així mateix, els lectors podran conèixer els principals llegats de Barcelona’92 en la societat, cobrint no només elements tangibles àmpliament coneguts, com l’impacte en l’economia i el turisme o la transformació urbanística de la ciutat, sinó elements més intangibles com el llegat simbòlic , el know-how generat o l’orgull ciutadà.

En l’acte de presentació del llibre van participar Gerard Figueras, secretari general de l’Esport de la Generalitat de Catalunya; Susana Closa, gerent de l’Institut Barcelona Esports; Joan Garrigós, membre del Comitè Olímpic Espanyol i Juli Pernas, director de la Fundació Barcelona Olímpica.

L’obra es pot descarregar de forma gratuïta
a través del web de la Fundació Barcelona Olímpica.